Top 6 sfaturi pentru inchirierea unei masini

Fie ca sunteti in cautarea unui microbuz pentru a porni intr-o excursie, pentru a va satisface setea de aventura alaturi de cei dragi sau pur si simplu aveti nevoie de o autoutilitara pentru a transporta anumite lucruri este necesar sa aveti in vedere anumite aspecte. Inainte de a inchiria o masina ar fi bine sa urmati aceste sfaturi pentru a va asigura ca nu aveti surprize neplacute ulterior.

6 sfaturi esentiale pentru o excursie fara surprize

1. Cititi contractul cu atentie

Inainte de toate, desi putini dintre noi o fac, trebuie sa va rupeti un sfert de ora din timpul dumneavoastra pentru a citi contractul inainte de a-l semna. Fiti atenti la pret si in cazul in care descoperiti anumite clauze pe care nu le intelegeti, nu e nici o rusine sa intrebati pentru a avea totul sub control.

2. Faceti poze masinii inainte de a porni la drum

Asigurati-va ca masina nu prezinta nici o avarie. Astfel inainte de a porni la drum ar fi indicat sa-I faceti cateva poze in asa fel incat, in cazul in care aveti probleme ulterior, sa aveti dovezi.

3. Nu neglijati asigurarea

In ceea ce priveste asigurarea, incearcati sa aflati de la compania de asigurari cu care colaborati daca aveti ceva optiuni legate de inchiriatul de masini. S-ar putea sa va fie de folos si sa beneficiati de oferte care va vor scuti de cheltuieli in plus. Daca nu aveti noroc, atunci ar fi indicat sa fiti sincer atunci cand va faceti asigurarea, deoarece sunt de evitat acele cazuri penibile in care veti fi nevoit sa va explicati eventuale minciuni cu privire la domiciliu sau varsta, facute cu scopul de a economisi niste bani.

4. Rezervati putin timp in plus pentru eventuale intarzieri

Incercati sa adaugati cateva ore sau zile in plus la rezervare. Veti fi scutit de nervii provocati de o eventuala intarzaiere si poate aveti noroc sa beneficiati de ceva reduceri, daca returnati masina mai repede. Totusi este bine sa va informati, deoarece unele firme percep taxe pentru returnarea masinii mai devreme decat termenul stabilit.

5. Informati-va despre legislatie daca parasiti tara

Inainte de a porni la drum asigurati-va ca nu aveti o limita de kilometric trecuta in contract. De asemenea daca intentionati sa iesiti din tara, va trebui sa va informati daca furnizorul percepe taxe de frontiera. Si daca tot aveti treaba in strainatate, n-ar fi rau sa va informati cu privire la legislatia rutiera din tarile pe care urmeaza sa le strabateti. Nu de alta, insa nu e placut sa va intoarceti acasa incarcat de amenzi.

6. Nu uitati de combustibil

Aveti posibilitatea sa luati masina cu rezervorul plin, achitand combustibilul la firma de inchirieri. Totusi in cazul in care nu optati pentru aceasta optiune, informati-va cu privire la locatia celei mai apropiate benzinarii, pentru a evita orice fel de probleme.

Acestea fiind spuse, aveti liber la inchiriat, insa fiti cu ochii pe detalii astfel incat sa nu aveti cheltuieli neprevazute. Si inainte de toate - nu cumva sa uitati permisul de conducere acasa. Gata! Acum sunteti pusi la curent cu toate, e timpul sa porniti la drum alaturi de cei dragi, intr-o vacanta de vis!