Top 5 locuri de vizitat in Transilvania

Fie ca esti roman sau esti turist venit din cine stie ce colt al lumii, Transilvania reprezinta o zona ce merita vizitata. Felul aparte de a fi al oamenilor din interiorul arcului Carpatic dar si locurile de o frumusete rara, reprezinta argumente solide pentru a-ti face bagajele si a porni intr-o aventura in Ardeal. Si cum in Ardeal e mai fain cand esti cu toti cei dragi alaturi o sa ai nevoie de un microbuz 8+1 pentru a nu lasa pe nimeni acasa. Daca sunteti gata de plecare, iata ce locuri nu trebuie sa ratati.

5 locuri superbe de vizitat in Ardeal

Transfagarasan

Vorbim despre cel mai fascinant drum din Europa daca nu chiar de pe intreg mapamondul. Transfagarasanul imbina privilesti senzationale cu adrenalina la cote maxime. Este un “must see”, o locatie perfecta pentru o excursie cu familia. Finalizat in anul 1974 Transfagarasan este in continuare cel mai spectaculos drum fiind supranumit “Visul Mesterului Manole”.

Brasov si imprejurimi

Ei bine daca o iei pe Transfagarasan ajungi sub Tampa la minunatul Brasov. Si daca ai ajuns in Brasov e clar ca te vei plimba prin Piata Sfatului si mai mult ca sigur vei vizita faimoasa Biserica Neagra. Pe langa frumusetile orasului, e neaparat sa arunci o privire si in apropiere. Vei gasi nenumarate castele ca Peles sau Bran si cetati impunatoare cu Sighisoara sau Rupea. Daca ai vazut filmul “Nemuritorii” sigur vrei sa ajungi si la Rasnov. Astfel o excursie in zona e ca o incursiune in trecut, o veritabila lectie de istorie si nu numai.

Sibiu

De la Brasov mergem la Sibiu, Capitala Culturala Europeana in anul 2007, oras in  care e considerat de multi ca fiind cel mai frumos din tara. Arhitectura cu specific sasesc dar si caldura oamenilor iti vor face sederea in oras extrem de placuta. Considerat a fi unul dintre cele mai potrivite si linistite orase in care sa traiesti din Romania. Pe langa toate acestea, Sibiul iti ofera posibilitatea unui periplu fabulos in care vei putea admira Palatul Brukenthal, Muzeul ASTRA, Podul Minciunilor, Catedrala Luterana si Turnul Dulgherilor sunt doar cateva dintre obiectivele care nu trebuie sa iti scape.

Salina Turda

Urmatoarea oprire e mai la nord, aproape de Cluj. Ne facem drum spre inima pamantului prin Salina Turda, care ofera vizitatorilor un cadru absolut fantastic. Pe langa peisaje si sali impunatoare ai posibilitatea sa te destinzi cu o multime de facilitate precum teren de minigolf, mese de biliard, teren sintetic de fotbal, loc de joaca pentru copii cu tobogane si alte elemente distractive, bowling si un amfiteatru cu 200 locuri, toate acestea te asteapta in salina ultra moderna de la Turda.

Cimitirul vesel de la Sapanta

Continuam periplul spre nord, si patrundem in inima Maramuresului la Sapanta, pe teritoriul dacilor liberi unde dainuie si astazi veselia in fata mortii specifica dacilor. Cimitirul de la Sapanta este un obiectiv unic, care ofera o experienta de neuitat. In Maramures arta prelucrarii lemnului a atins cele mai inalte cote ale creativitatii, dezvoltandu-se aici o adevarata civilizatie a lemnului oferindu-I o estetica aparte. Toate acestea fac obligatorie vizitarea acestei zone, deoarece reprezinta garantul unei experiente de neuitat.

Daca bagajele sunt pregatite, si esti gata de o aventura in Ardeal, anunta-i pe cei dragi, fie ca vorbim de familie au prieteni, pentru ca merita sa va bucurati impreuna de aceste destinatii de vis. Nu-ti face griji daca nu e loc in masina pentru toate lumea, poti inchiria un minivan pentru ca nimeni sa nu lipseasca din excursia de vis.