Top 3 locuri de vizitat in Romania

Cu toate ca traim aici, putini dintre noi am reusit sa vizitam Romania cu adevarat, pentru ai putea admira locurile senzationale si unice in lumea. Astfel daca te numeri printre cei care nu au reusit sa viziteze unele dintre cele mai celebre locatii din tara noastra, atunci a sosit timpul sa-ti aduni familia si sa pornesti intr-o aventura ce are ca scop descoperirea propriei tari. Inchirierea unui microbuz de 9 locuri s-ar putea sa-ti fie de mare ajutor, pentru ca nici unul dintre cei dragi sa nu rateze sansa de a se bucura de locuri de vis. In ceea ce priveste locatiile, va punem la dispozitie 3 puncte pe harta Romaniei, care se numara printre cele mai extraordinare obiective turistice pe care le poate oferi tara noastra.

3 obiective turistice din Romania de neratat

Cazanele Dunarii

Unul dintre cele mai spectaculoase locuri din Romania. Cazanele sunt un sector din Defileul Dunării formate la trecerea acesteia prin Munții Carpați. Locatia este una perfecta pentru cei dornici sa-si bea cafeaua pe malul Dunarii, intr-o ambianta minunata. Pentru o experienta completa e neaparat sa te imbarci intr-o croaziera prin Cazanele Mari și Mici ca să observi mai îndeaproape cum trece Dunărea printre pereți stâncoși, cum se îngustează sau formează golfuri din care o poți admira în toată splendoarea. Deasemenea pesterile Veterani si Ponicova, Manastirea Mraconia dar mai ales impunatoarea sculptura a lui Decebal sunt atractii turistice ce nu pot fi ratate

Delta Dunarii

Navigam usor pe Dunare pentru a ajunge intr-un adevarat colt de rai. Delta Dunarii e un loc care trebuie vizitat macar odata in viata, deoarece este un loc unic pe pamant. Diversitatea florei si a faunei de acolo creeaza un cadru fabulous pentru a petrece un weekend cu familia. O vizita in Delta iti va reconfigura ideile despre felul in care trebuie sa relationam cu natura si cat de important este sa o protejam. E un loc numai bun pentru cei mici pentru ca vor invata o sumedenie de lucruri despre mediul inconjurator iar daca esti un fan al ciorbei de peste, oamenii locului te vor rasfata cu una dintre cele mai bune.

Manastirile din Bucovina

Lasam in urma farmecul Deltei si mergem spre nord. Bucovina este un loc spectaculos din toate punctele de vedere dar in special prin manastirile vechi, superbe, unele incluse in patrimonial mondial UNESCO. Este destul de dificil sa le vezi pe toate insa exista vreo 5 care reprezinta un “must see”, 5 manastiri pe care nu le puteti rata daca pasiti in Bucovina. Intai de toate facem un popas la Manastirea Dragomirna pentru a ne bucura de liniste si a admira felul distinct in care se prezinta aceasta manastire si aspectul ei de fortareata.

Mai apoi ajungem la Sucevita pe care o vei putea admira de pe dealul din apropiere, iar de-aproape vei putea sa te bucuri de picturile unice, cum e “Scara virtutilor”. Nu ai cum sa ratezi prima biserica zidita de Stefan cel Mare si anume, Putna. Legatura acesteia cu domnitorul Moldovei este una extreme de stransa, aici aflandu-se si mormantul lui Stefan. Nu putea sa existe un top al manastirilor din Bucovina fara Voronet. Este considerata “Capela Sixtina a Estului” si este una dintre cele mai frumoase manastiri din tara, celebra pentru faimosul albastru de Voronet.

Ultima dar nu cea din urma este Moldovita, care la fel ca Dragomirna se afla intr-un loc mai retras dar care uimeste la fel ca celelalte prin frumusetea picturilor sale.

Acestea fiind spuse, cred ca v-am convins ca este absolut necesar chiar si acum in prag de toama sa va faceti bagajele si sa porniti intr-o calatorie in care sa descoperiti Romania. Va recomand sa utilizati ca mijloc de transport un minivan, deoarece astfel de locuri trebuie vizitate impreuna cu cei apropiati, familie sau prieteni sau de ce nu, toti la un loc. 

 
 

Esti pregatit pentru o aventura? Închirieaza un minivan pe termen scurt sau lung, si porneste la drum.