5 sfaturi pentru o excursie de vis cu masina

Indiferent care e destinatia, mereu va fi mai importanta calatoria. Astfel o excursie cu masina va v-a aduce mereu satisfactii si veti colectiona amintiri frumoase in urma ei. Indiferent de perioada, buget sau destinatie, este important sa aveti in vedere urmatoarele sfaturi pentru a avea parte de o excursie memorabila cu masina.

5 sfaturi utile pentru o vacanta cu masina reusita

1.  Faceti rezervarile din timp

Inainte de toate, este foarte important sa va faceti rezervari din timp. In cazul in care mergeti intr-un loc extrem de frecventat de turisti, ar fi indicat sa  va faceti un plan de calatorie, prin care sa va stabiliti obiectivele pe care doriti sa le vizitati si inca odata, nu uitati sa faceti rezervarile din timp.

2. Informati-va bine inainte de plecare

Informatia inseamna putere, in cazul nostru inseamna o calatorie placuta. Astfel ar fi indicat sa va informati inainte de a pleca la drum. O incursiune prin Google Maps o sa va fie de mare ajutor. Cateva informatii esetiale va vor ajuta in periplul dumneavoastra, insa nu luati chiar toate detaliile. De dragul aventurii lasati loc si pentru neprevazut.

3.  Alegeti masina potrivita

Este foarte important ca masina dumneavoastra sa fie potrivita pentru excursia aleasa. Astfel in functie de locatie si de numarul de persoane care o sa va insoteasca puteti opta intre un 4x4, pentru o excursie off-road sau un minivan in cazul in care vreti sa nu lasati pe nimeni acasa. In cazul in care nu dispuneti de masina potrivita, puteti inchiria una.

4. Creati o ambianta placuta

Muzica si tovarasii de calatorie sunt poate cele mai importante aspect ale unei excursii reusite cu masina. Daca e vorba de excursie cu prietenii, asigurati-va ca sunteti pe aceiasi lungime de unda, pentru ca in cazul unei excursii lungi veti petrece mult timp in masina si aveti nevoie de o ambianta placuta pentru a va bucura de calatorie. In ceea ce priveste muzica, traim in era internetului nelimitat deci optiunile sunt infinite, totusi ar fi bine sa fiti prevazatori si sa va descarcati niste playlist-uri in smartphone in cazul in care ramaneti fara net. Nu uitati cablul USB!

5.  Nu evitati drumurile ocolitoare

Asa cum am spus si anterior, atentia trebuie concentrate asupra calatoriei si mai putin asupra destinatiei. Autostrazile sunt calea rapida catre destinatie si va pot oferi o priveliste draguta a unor parazapezi. Astfel incercati sa o luati pe drumuri mai putin circulate pentru ca veti avea mai multe de vazut. Chiar daca setea de aventura este mare incercati sa nu faceti manevre riscante pentru a nu intra in bucluc. De asemenea este important ca sa spuneti mereu cuiva unde va aflati si unde mergeti asta pentru a fi mereu in siguranta.

Ei bine v-am facut instructajul, asa ca aveti liber la excursii. Incercati sa va bucurati de fiecare loc in care mergeti si de drumul pe care il parcurgeti. Calatoriei sunt o adevarata binecuvantare deoarece va ajuta sa va extindeti orizonturile cunoasterii si mai ales cele ale relatiilor. Pentru mai multe sfaturi sau idei, puteti consulta si alte site-uri utile din domeniu, precum consilierturism.ro.